Педагогічні виставки 2019-2020 н.р.

ІХ Міська виставка педагогічних технологій

Теми та концепція  Міської виставки педагогічних технологій  в 2019-2020 навчальному році

Тема: Освіта міста Запоріжжя: досвід інноваційних досягнень.

Мета: пошук ефективних шляхів підвищення якості освіти,  узагальнення  інноваційного досвіду освітньої  діяльності щодо реалізації завдань сучасного етапу реформування національної освіти.

Концепція педагогічної виставки: реалізація вимог концепції Нової української школи, нових державних стандартів,  які ґрунтуються на компетентнісному та особистісно-орієнтованому підході до навчання, враховують вікові особливості психофізичного розвитку учнів, передбачають здобуття ними умінь і навичок, необхідних для успішної самореалізації в професійній діяльності, особистому житті, громадській активності.

Номінації (секції) Міської виставки педагогічних технологій в 2019-2020 навчальному році

Номінація «Нова українська школа: технології та управління».

На Виставку надаються матеріали з впровадження процесних інновацій, щодо доступності якісної освіти згідно концепції Нової української школи.

Для підвищення ефективності визначення педагогічного досвіду, в роботі номінації «Нова українська школа: технології та управління» відокремлено секції:

  • Секція «Управлінські технології»

  • Секція «Інклюзивне навчання»

Номінація «Нова українська школа: оновлення змісту викладання  навчальних предметів». На Виставку надаються узагальнені матеріали з досвіду впровадження освітніх технологій щодо підвищення ефективності шкільної освіти з предметів базового компоненту для учнів середньої та старшої ланок, з урахуванням вимог концепції Нової української школи.

Для підвищення ефективності визначення педагогічного досвіду, в роботі номінації «Нова українська школа: оновлення змісту викладання  навчальних предметів» відокремлено предметні секції.

  • Секція «Філологія»

  • Секція «Історія і правознавство»  

  • Секція «Математика»

  • Секція «Фізика, астрономія»

  • Секція «Географія та економіка»

  • Секція «Інформатика»

  • Секція «Іноземні мови»

  • Секція «Хімія, біологія, екологія»

  • Секція «Фізичне виховання та основи здоров’я»

  • Секція «Мистецтво та технології»

Номінація «Нова українська школа: освіта майбутнього». На Виставку надаються матеріали освітньої  роботи з предметів базового компоненту для учнів початкової ланки освіти, досвід роботи педагогів щодо компетентнісного, інтегрованого навчання, навчання через дослідження, роботу в групі та соціалізацію, формування здорового способу життя та створення безпечних умов для фізичного, психоемоційного розвитку дітей, формування загальнолюдських цінностей; формування певного виду компетенцій дітей  дошкільного віку  з урахуванням освітніх ліній  Базового компоненту дошкільної освіти,  завдань державних і регіональних галузевих програм, міської Програми перспективності та наступності між початковою та дошкільною ланками освіти, актуальних проблем розвитку освітньої системи міста, тощо. Для підвищення ефективності визначення педагогічного досвіду, в роботі номінації «Нова українська школа: освіта майбутнього» відокремлено секції:

  • Секція «Початкова освіта»

  • Секція «Дошкільна освіта»

Номінація «Нова українська школа: виховання і розвиток». На Виставку надаються матеріали щодо підвищення ефективності виховної та розвивальної взаємодії педагогічних працівників з учнями та батьківською громадою, актуальний для освітньої системи міста досвід щодо реалізації концепції Національно-патріотичного виховання, впровадження державно-громадського управління, організації учнівського самоврядування, роботи з розвитку творчої складової медіа компетентності учнів закладів загальної середньої освіти, вихованців дошкільних та позашкільних закладів освіти, досвід позашкільних навчальних закладів міста, в якому висвітлюються актуальні проблеми розвитку позашкілля; матеріали досвіду з роботи практичних психологів закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти міста з різними суб’єктами освітнього процесу тощо. Для підвищення ефективності визначення педагогічного досвіду, в роботі номінації «Нова українська школа: виховання і розвиток» відокремлено секції:

  • Секція «Виховна взаємодія»

  • Секція «Позашкілля»

  • Секція «Психологічний супровід»

  • Секція «Сімейно-родинне виховання»

  • Секція «Практична медіаосвіта»

  • Секція «Літні оздоровчі табори»

Номінація «Нова українська школа: інтерактивне середовище». На Виставку презентуються авторські блоги педагогів. Досвід репрезентується в електронному вигляді з використанням електронних носіїв та мережі Інтернет, ноутбуків, планшетів.

Номінація «Нова українська школа: дидактичне наповнення». На Виставку надаються авторські дидактичні матеріали, метою розроблення яких було удосконалення освітнього процесу через впровадження ефективних педагогічних технологій (STEM-освіти, медіа-освіти, дистанційного навчання тощо) підвищення ефективності навчальних занять, уроків, психологічних тренінгів, виховних годин, та інших видів взаємодії педагогічних працівників з учнями (вихованцями) у всіх ланках освіти, в інклюзивному середовищі, в позашкільному освітньому процесі. Досвід представляється особисто автором на майстер-класах, організованих під час роботи Виставки.

Ознайомитись з роботами наших учасників можна за цим посиланням:https://osvita.city/events-zaporizhzhia/hi-miska-vistavka-pedagogicnih-tehnologij