З любов’ю до Батьківщини

 

     

 

 

 

 

     9 листопада — День української мови та писемності. Він є святом кожного українця. Класичний ліцей є закладом з частковим викладанням українською мовою, але з нечастковою, глибокою та щирою повагою та прагненням до збереження єдності нашої держави, краси українського краю та плеканням традицій українського народу.

     Кожного року ми стібками вплітаємо  національні культурні цінності в історію та сьогодення нашого шкільного життя: усі разом (педагоги, учні та батьки) проводимо вечори, театральні вистави, відзначаємо кожне національне свято (День вишиванки, День Соборності тощо), беремо участь у конкурсах та віримо у майбутнє України.

     І сьогодні, саме в День української мови та писемності, ми хочемо згадати яскраві моменти 2018 року, які були наповнені любовю та думками про Україну.

Початок року  2018-го  молодші ліцеїсти зустріли колоритними та веселими Різдвяними вечорницями…

22 січня 2018 року, у День Соборності України,  за ініціативи самоврядування Класичного було організоване єднання усіх ліцеїстів у коло дружби та миру.
Ми запитали у наших ліцеїстів, 5-класників, про що нагадує їм цей день…
…про те, що Україна єдина, вона тільки починає розквітати.. " (Ніколь Контантинова)
"…про те, що єдність так легко втратити. Соборність — це символ боротьби за добро і добре майбутнє" (Дар
я Мартиненко)
"…про те, що наша Україна сильна та дружня" (Анастасія Безкровна)
"..про те, що всі ми, люди, однакові, а це свято хоче нас з ′єднати" (Мілана Кондрат
єва)

Ось і з ′єднало це свято увесь Ліцей у єдиний круг, і взявшись за руки, ми ще раз відчули силу єдності та дружби.

Фото Остапець Ірини

16 березня 2018 року театральний колектив Класичного "Атмосфера"  взяв участь у конкурсі театральних колективів "Мельпомена Запоріжжя"  з постановкою уривка з повісті І. Нечуя-Левицького "Кайдашева сімя", отримавши диплом 3 ступеня у номінації "Кращий спектакль" , спеціальний приз "Найкращий сценічний ансамбль" та  диплом "Найкраща чоловіча роль другого плану" ( Калашніченко Даніл). Режисер — Горєлова Г.М.

Фото Тіхонової Софії

Репортаж Прес-центру Класичного https://youtu.be/eL1PMBaqo2g

Відеозапис спектаклю https://www.facebook.com/173629196305231/videos/606564969678316/

 

5 квітня 2018 року Класичний приватний університет нагороджував переможців II Міського фотоконкурсу "Життя в жовто-блакитних кольорах". Фотокореспондент Прес-центру Класичного Москвіна Марта отримала диплом 1 ступеня у номінації "Мальовничий край"

Фото Тіхонової Софії

 

20 квітня 2018 року Класичний приймав гостей із Франції (м. Ангулем), французьких школярів. В рамках навчального процесу педагоги ліцею (Жарій Тамара Василівна, Остапець Ірина Григорівна, Антюшина Олена Вікторівна) провели майстер-класи на уроках образотворчого та прикладного мистецтва і хореографії, познайомивши гостей з елементами української культури.

"Гопак" та "ковирялочка" — неперекладні на французьку мову терміни українського танця припали до душі французьким учням, а вже за 10 хвилин вони гуртом та весело повторювали "Один, два, три, чечире…" разом із хореографом та помічниками — перекладачами, ученицями 10 та 11 класу.

Фото Бариша Микити

 

А от на майстер- класі Жарій Т.В. та Остапець І.Г. з виготовлення мотанки  працювали та мотали так завзято, що навіть від перерви відмовились.

Фото Москвіної Марти та Бариша Микити

Золоту медаль за створення анімаційного фільму з національним колоритом отримали учениці 10 класу Федоренко Тетяна та Колеснікова Поліна (учитель Стценко І.В.) на Всеукраїнському конкурсі з інформаційних технологій для дітей та молоді "ITalent", фінальний тур якого пройшов 21 квітня 2018 року  у м. Києві. Конкурс був проведений Українським державним центром позашкільної освіти спільно з МГО "Київський Інтелект Клуб".

Посилання на фільм  https://www.youtube.com/watch?v=Iv8LLZwzXJ8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR346JcQ1On-

XlUpLt96QHPeYSp55sMD72SgrqqIbldRkZRzMitXNtvfs_Q

 

 

11 травня 2018 року кореспонденти Прес-центру Класичного  Тихонова Софія іта Демченко Аліса отримали диплом 3 ступеня у конкурсі шкільних медіа "Mediaschool 2018" у номінації "Краща газета" за статтю-розслідування культурної спадщини рідного міста (життя старого млина у Запоріжжі). Керівник — Бариш Т.В.

Фото Москвіної Марти

З проханням до неба, проханням миру та спокою на рідній землі звернулися 14 травня на звітньому концерті Класичного учасники вокального колективу ліцею "Ритми серця" (керівник Лавринець А.П.), зігрівши душі вірою та надією у добро. 

Посилання на відеозапис  https://www.youtube.com/watch?v=f5HvsnT6FLg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR31ZfNDM6fTBLU4w6mZFrTpUBYcpBpefbxUGOGgA4DnqncoceOwGp2czRc

 

17 травня Класичний традиційно святкував День вишиванки. Український національний одяг вже багато років є невідємною частиною святкового вбрання багатьох педагогів та учнів ліцея. Вона оберіг та краса українського народу.

Фото Остапець Ірини

А на ліцейському тижні, у жовтні 2018 року, пройшов концерт-лекція  "Український оксамит", який був присвячений життю та творчості видатного українського композитора Миколи Віталійовича Лисенка. Неймовірні музичні твори у виконанні ліцеїстів.  Неочікуваний фінал уривку з опери "Наталка Полтавка" та Конферанс, який представили учні 7-Б класу. Виступ хорового ансамблю створив теплу атмосферу. Організатори заходу : Горєлова А. М., Сінєгіна О. М. та Хомутенко О.М.

Фото Остапець Ірини

2018 рік незабаром  стане минулим, але для нас — це  ще одним рік мирної боротьби за національну самосвідомість та самобутність.

Фото Остапець Ірини