Як обернути карантин на користь

Новий уклад життя змусив нас перелаштуватися та навчитися швидко змінюватися. Наразі пропоную проаналізувати новий досвід та обернути його на користь для вас та вашої дитини.
Хоумскулінг, дистанційна робота та загалом нові умови можуть стати для багатьох нагодою виховати, насамперед у дитини, самостійність і відповідальність, навчитися організовувати час і сили так, щоб залишити час на хобі, відпочинок та щось нове.
Як допомогти дитині сприйняти зміни:

  1. Поговоріть зі своєю дитиною про ситуацію, що склалася. Почніть з того, що дізнайтеся, про що вона вже знає, що її бентежить більш за  все. Відповідайте на питання, будьте відвертими, говоріть про те, що відчуваєте ви. Відвертість — запорука почуття безпеки, тому такі розмови необхідні, щоб знизити рівень тривоги.
  2.  Зберігайте спокій (як би не банально було про це говорити) — діти більше за дорослих потребують стабільності та визначеності. Ваш емоційний стан на пряму впливатиме на дитину. Обов’язково приділіть час собі, попіклуйтеся про інформаційну безпеку. Довіряйте лише перевіреним джерелам, не перенасичуйтесь новинами. Зараз як ніколи важливо поставити собі питання «Чим отримана інформація мені корисна, чи можу я щось зробити, спираючись на нові факти?». Не піддавайтеся паніці. Між стрічкою новин у Фейсбуці та гарною комедією – оберіть комедію.
  3. Тайм-менеджмент. Використайте нові умови, щоб підвищити самоорганізованість свою і дитини. Важливо знайти час для фізичних навантажень, хобі, справ, що ви давно відкладали тощо. Заохочуйте дитину до відповідальності. Допоможіть їй скласти власний розклад .  Задекоруйте графік та помістіть на видному місці, наприклад на холодильнику. Це спонукатиме не відхилятися від наміченого списку і, як результат, встигнути все що заплановано.

Перетворюйте нові виклики на досягнення. Зберігайте оптимізм і дитина зробить так само!
Психологічна служба ліцею продовжує свою роботу. При виникненні питань, звертайтеся на електронну пошту anastasia.protsyk@ukr.net або за номером +380508372449.