Правила прийому учнів 2020-2021 н.р.

Шановні батьки!

   Керуючись «Порядком зарахування, відрахуваннята переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної освіти», затвердженим наказом МОН України від 16.04.2018 року № 367 та на підставі поданих заяв і медичних довідок дітей адміністрацією Запорізького класичного ліцею були зараховані з 01.09.2020 року: Список зарахованих.

З повагою, адміністрація ліцею

 

Шановні батьки майбутніх першокласників!

     Набір учнів до перших класів Запорізького класичного ліцею на 2020-2021 навчальний рік завершено. Два перших класи укомплектовано. Вільних місць немає. 

 

З повагою, адміністрація ліцею

 

До уваги батьківської громадськості м. Запоріжжя!

Шановні батьки!

     Прийняття заяв батьків для зарахування дітей до перших класів Запорізького класичного ліцею триватиме з 02.06.2020 року по 10.08.2020 року за попереднім записом за тел. 280-59-92 для підготовки графіку організованого прийому громадян. Заяви у закладі освіти приймаються виключно у батьків, без присутності дітей.

     Нагадуємо, що до заяви для зарахування дитини до першого класу додаються документи:

  • копія свідоцтва про народження дитини;

  • оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (далі – медична довідка);

  • інші документи, які підтверджують право дитини на першочергове зарахування до першого класу закладу освіти.

     У разі відсутності оформленої медичної довідки подаються вищезазначені документи, а в заяві зазначається зобов’язання батьків оформити медичну довідку та надати до закладу освіти в термін до 10.08.2020 року.

     Звертаємо Вашу увагу на необхідність наявності документу, що засвідчує особу заявника.

     З метою дотримання протиепідемічних заходів в закладі освіти для приймання заяв буде виділено окреме місце. Для уникнення скупченості громадян приймання заяв буде здійснюватися відповідно до заздалегідь складеного графіку.

   Для попередження поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 просимо неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів, в тому числі соціальної дистанції.

     Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої короно вірусом SARS-Co V-2, та етапів позбавлення протиепідемічних заходів» забороняється перебування у громадських будинках і спорудах без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

 

З повагою,

адміністрація Запорізького класичного ліцею

Шановні батьки

майбутніх першокласників!

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19) та згідно з рекомендаціями департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, викладеними в листі від 03.04.2020 № 01.01-21/ 705 «Щодо організованого завершення 2019-2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти» процедура прийому документів для зарахування учнів до 1-х класів Запорізького класичного ліцею буде організована після припинення карантину (скасування обмежувальних карантинних заходів).

Відповідно до наказу департаменту освіти і науки Запорізької міської ради від 02.12.2019 № 467 р «Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти м. Запоріжжя у 2020 році» територія обслуговування, закріплена за Запорізьким класичним ліцеєм у 2020 році наступна:

  • пр. Соборний 155/ вул. Миру 13/ вул. М. Гончаренка 14;
  • вул. М. Гончаренка 11, 13, 15;
  • вул. М. Гончаренка 17/ вул. Л. Жаботинського 25;
  • вул. Л. Жаботинського 27;
  • вул. Миру 16, 18, 20

До уваги батьків майбутніх першокласників

     У класичному ліцеї кожен учень навчається грі на музичному інструменті. Діти грають на скрипці, фортепіано, духових та народних інструментах. Любов до музики, прищеплена в дитинстві, може стати міцною основою подальших досягнень та успіхів дитини. Навчання музиці у ранньому шкільному віці відкриває широкий шлях до інтенсивного розвитку сенсорних здібностей, створює надійний фундамент для становлення й подальшого розвитку всіх пізнавальних процесів, гармонійного поєднання емоційного, раціонального й духовного життя людини в майбутньому. Тож, завжди маємо казати батькам: «Підтримайте свою дитину, допоможіть їй розкритися».

     Нажаль, ми не зможемо організувати для Вас у цьому році традиційний концерт наших учнів, щоб ви побачили та почули всі музичні інструменти, грі на яких навчають у ліцеї. Проте, ми маємо можливість показати учнів відділу народних інструментів. Його представлено такими музичними інструментами, як баян, акордеон, домра, бандура та гітара.

     Дуже тішить, що домра та бандура – це історично притаманні нашому Запорізькому краю музичні інструменти, прототипом яких була кобза – найулюбленіший музичний інструмент козаків.

    Водночас, усі учні ліцею беруть участь у музичних творчих колективах, зокрема, ансамблі бандуристів «Квіти Запоріжжя» (Бітковська Н.В.), оркестрі народної музики (Буткова І.М.) та численних ансамблях малих форм (дуетах, тріо, квартетах тощо).

     Учителі музичного відділу активно залучають дітей до концертів, конкурсів і фестивалів міського, всеукраїнського, міжнародного та інших рівнів.

 

 

 

     Музичні концертні виступи учнів 1-6 класів Ви зможете побачити за вказаними нижче посиланнями та визначитися з музичним інструментом для своєї дитини.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8RMcT12L0F8yUXJLazlb_bWdp60jusyC

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8RMcT12L0F-dRkgbNwcLRvRDomMusNjQ

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8RMcT12L0F8yUXJLazlb_bWdp60jusyC

З повагою, адміністрація Запорізького класичного ліцею.

 

 

 

Шановні батьки

майбутніх учнів п'ятих класів!

Згідно зі статтею 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рівний доступ до здобуття повної загальної середньої освіти забезпечується шляхом зарахування учнів до 5-х класів без проведення конкурсу, крім випадків, визначених законодавством, а саме: якщо це не порушує право учнів, які здобули початкову освіту в цьому закладі освіти, на продовження навчання в ньому, та за умови, що кількість поданих заяв про зарахування перевищує загальну кількість вільних місць у відповідних класах.

Механізм зарахування дітей до закладів загальної середньої освіти визначено Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти (далі — Порядок зарахування), затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 року за № 564/32016.

Привертаємо увагу до норм глави 3 та пунктів 2-16 глави 4 розділу ІІ Порядку зарахування, що передбачають дві моделі зарахування до 5 класу:

  • якщо заклад загальної середньої освіти забезпечує здобуття початкової освіти, то конкурсний відбір можливий на вільні місця лише у разі створення додаткового 5 класу;

  • загальною умовою оголошення та проведення конкурсного відбору є обов’язкове перевищення кількості поданих заяв про зарахування до відповідного 5 класу порівняно із загальною кількістю вільних місць у ньому.

Принагідно інформуємо, що роз’яснення щодо особливостей подання в умовах карантину документів, необхідних для зарахування, було надано листом Міністерства освіти і науки України від 31 березня 2020 року № 1/9-182, згідно якого процедура прийому документів для зарахування учнів до Запорізького класичного ліцею буде організована після припинення карантину (скасування обмежувальних карантинних заходів).