Studyblog – як спосіб самомотивації

     Шкільне життя поки що  «переїхало» в режим онлайн і цей незвичайний досвід змусив переглянути деякі наші  звички, виробити власні способи та методи організації навчального процесу. А що, як поділитися цим/ власним  досвідом із друзями та однокласниками?

     Ведення блогу – переосмислення популярного у психології метода щоденника, що стає у нагоді для вирішення багатьох складнощів і давно зарекомендував себе як надійний інструмент організації власних справ, думок та емоцій. Для ведення блогу зараз існує безліч можливостей та платформ, тож можна увімкнути на максимум  креатив для ведення свого «щоденника» онлайн.

     Покажіть як організували власний навчальний простір, розкажіть як плануєте свій день справляєтесь із безліччю завдань, як винагороджуєте себе за гарну роботу та як відпочиваєте, що вам подобається у навчанні,  як ви робите складне простішим, поділіться вашим навчальним плей-листом. Окрім того блог може стати для вас планером. Тем для ведення блогу дуже багато. Не забувайте у кожен пост вкладати власні емоції та думки. Вам має подобатись ваш блог.

     Що про це каже психологія? / Чому це корисно?

  1. Формулювання власних думок та почуттів. Це допомагає їх аналізувати та розуміти.

  2. Кожна ваша публікація – ваша маленька перемога. Через текст та фото ви ще раз маєте змогу оцінити зроблене;

  3. Ваша аудиторія стане вашим мотиватором. Бажання бути цікавим та не підводити фоловерів підтримуватиме вас, спонукатиме кожного дня до нових звершень та результатів. Позитивний  зворотній зв’язок від аудиторії через лайки та коментарі додадуть запалу. У психології позитивний вплив спостерігачів  називається “соціальна фасилітація»;

     Ведення блогу – гарна ідея для підтримки власної мотивації під час дистанційного навчання. Він може стати особистим креативним простором та ресурсом для натхнення для інших!