Предметний тиждень природничих наук

     З 15 по 19 травня в Ліцеї пройшов предметний тиждень природничих наук. Відбулося багато цікавих заходів, ліцеїсти брали активну участь в оформленні стендів, наочної агітації, вирішували ребуси, дізнавалися про тварин і рослини нашої області і острова Хортиці.


     Серед 7-их класів пройшов конкурс під назвою "Знавці Хортиці". Члени команди серйозно готувалися до нього, вивчали червонокнижні види, балки острова. Особливо організатори конкурсу відзначили  Косогор Настю, Москвіну Марту, Хорольську Анастасію, Сидорова Макара, Молько Юлію, Таланову Наталю, Московку Настю і ведучих — учениць 8-Б класу —  Боброву Настю, Жиліну Катерину, Лось Діану і Зінченко Анну, які не тільки провели конкурс , а й познайомили 7-класників з цікавими фактами і відеофрагментами про острів.

      Проведена виставка творчих робіт власними руками          "З відходів у доходи"   (учитель Авдієнко І.Я.). Ліцеїсти здивували своїми винаходами корисного застосування відходів.


     Серед 6-х класів було проведено ботанічний турнір. Учні добре підготувалися, продумавши символіку команд, емблеми, візитні картки, підготувавши  вірші та навіть виростивши цвіль для конкурсу "Чорний ящик".


     А найбільше запам'ятався  конкурс "Портрет вченого", в якому учні дуже талановито зіграли ролі знаменитих вчених Антоні ван Левенгука і Луї Пастера (Данило Калашніченко і Софа Корецька). У підсумку, всі- і переможці, і переможені — отримали задоволення від гри і дізналися багато нового.

                          Пантюх Марина Іванівна, вчитель біології, зав. МО природничих наук