Жити вільно

 

Жити вільно

Право на свободу та особисту недоторканість — головна цінність та фундаментальне право кожної людини. Проте статистика жахлива:  щороку по всьому світу мільйони людей потрапляють у  рабство, з них кожна п’ята — це дитина 

Особливої актуальності ця тема набула під час війни, коли мільйони українців вимушені покинути рідні домівки через війну.

Формами торгівлі людьми є: примусова праця, рабство, звичаї подібні до рабства, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

 Одними із найбільш уразливих до торгівлі людьми в такій ситуації є діти без супроводу або діти, розлучені із сім’єю, жінки, особи з інвалідністю, особи похилого віку та особи, які вже колись раніше потрапляли у ситуацію торгівлі людьми. Тому вкрай важливо забезпечити ефективну протидію таким злочинам шляхом колективного реагування та скоординованих дій.


15-47 “Гаряча лінія” з питань торгівля людьми від Міністерства соціальної політики

У пам’ятках нижче поради, як убезпечити себе від сучасного рабства перебуваючи закордоном.